خطای زیان گریزی میتواند کاری کند که فرد همیشه هراس از دست دادن سرمایه خود را داشته باشد و عملا فرد به سود کمی برسد و یا اصلا هیچ سودی کسب نکند.
خطای زیان گریزی در واقع تمایل افراد به ضرر نکردن است. معمولا انسان ترجیح میدهد پولی را گم نکند یا از دست ندهد تا اینکه همان میزان پول را به دست آورد. در واقع زیان گریزی یعنی فرد، از زیان کردن فراری است و وقتی یک نفر در حال بررسی سود و زیان خود است بیشتر ترجیح میدهد سود نکند تا اینکه زیان کند. این تمایل منجر به ریسک گریزی انسان میشود. پس در نتیجه انسان ریسک نمیکند تا ضرر کند.
تحقیقات روی زیان گریزی نشان میدهد سرمایه گذاران درد ناشی از خطای زیان گریزی را دو برابر بیش از زمانی که به سود میرسند حس میکنند.
بسیاری از اشخاصی که در موردی خاص سرمایه گذاری میکنند با این که میدانند در حال حاضر متضرر شدهاند به سرمایه گذاری شان ادامه میدهند. چرا که با این کار میخواهند زیان خود و درد ناشی از باخت خود را کاهش دهند. حال این سوال پیش میآید که چرا این رفتار از این افراد سر میزند؟ این افراد از لحاظ روانی و عاطفی نمیتوانند این حقیقت را بپذیرند که ضرر کردهاند و ناخودآگاه با خود فکر میکنند تا زمانی که در آن معامله یا سرمایه گذاری بمانند در واقع ضرری نکردهاند.
خطای زیان گریزی چطور بر سرمایه گذاری تاثیر میگذارد؟
برای مثال فرد در سرمایه گذاریهای کم بازده و تضمین شده بیش از سرمایه گذاریهای موفق با ریسک بالاتر سرمایه گذاری میکند. یا اینکه شخص، سهم زیان ده را نمیفروشد؛ چرا که باور دارد تا زمانی که سهم را نفروخته است ضرری متحمل نشده است. گاهی نیز فروختن سهمی که به میزان کمی سود کرده را میفروشد صرف اینکه نمیخواهد میزان سود اندک را از دست بدهد در حالی که طبق تحلیل، سهم باید مدت زمان بیشتری نگهداری شود. میبینید که فرد به خاطر اینکه از ضرر میترسد خیلی محتاطانه عمل میکند و در نتیجه سود کمی عایدش میشود.
خطای زیان گریزی Loss Aversion
نویسنده :واحد آموزش
انتشار :1402/07/05
زمان مطالعه :3 دقیقه
دستهبندی :آموزش

آخرین خبرها
تعرفه، تورم، تلاطم
1404/01/18
رکود سنگین در بازار مسکن
1403/12/28
صندوق طلا؛ پلی میان سنت و سرمایهگذاری مدرن
1403/12/25
پربازدیدترینها
تعرفه، تورم، تلاطم
1404/01/18