قیمت اورانیوم به بالاترین سطح خود در 12 سال گذشته رسیده است که نشاندهنده یک رنسانس جهانی در انرژی هستهای میباشد؛ زیرا شرکتهای برق در حال رقابت برای ذخایر سوخت خود هستند. طبق دادههای UxC، یک ارائهدهنده اطلاعات قیمتگذاری، قیمت کیک زرد، طی ماه گذشته حدود 12 درصد جهش کرده و به 65.50 دلار در هر پوند رسیده که از سال 2011 مشاهده نشده است.
تقاضای اورانیوم دولتها از واشنگتن گرفته تا سئول و پاریس که به دنبال استقلال در بخش انرژی از طریق افزایش طول عمر ناوگان رآکتورهای هستهای موجود و ساخت نیروگاههای جدید هستند، پس از افزایش سرسامآور قیمت گاز بعد از تهاجم روسیه به اوکراین، افزایشیافته است.
نقطه عطف قیمت اورانیوم، گام بزرگی به سمت ظهور مجدد انرژی هستهای بهعنوان منبع حیاتی انرژی بدون کربن در تلاشهای جهانی برای مقابله با تغییرات آبوهوایی است. نقشی که با فاجعه هستهای فوکوشیما ژاپن تضعیف شده بود.
گرانت آیزاک، مدیر ارشد مالی در Cameco، دومین تولیدکننده بزرگ اورانیوم در جهان، گفت: "شاهد تمرکز بر امنیت انرژی و تمرکز بر انرژی پاک هستیم. روزهای خرید اورانیوم 40 دلاری به پایان رسیده است - و احتمالاً 50 یا 60 دلار نیز. ما به منابع جدید نیاز خواهیم داشت."

کاهش تقاضا و قیمت اورانیوم پس از فاجعه فوکوشیما در سال 2011 منجر به کمبود پروژههای معدنی جدید درحالتوسعه و زمینهساز افزایش قیمت حال حاضر شد. کودتا در نیجر که حدود 4 درصد اورانیوم جهان را تولید میکند، بر فشار صعودی افزوده است. همچنین کامکو در ماه سپتامبر پیشبینیهای کمتری برای تولید کل سال به دلیل چالشهای موجود در معدن دریاچه سیگار و کارخانه کی لیک در کانادا اعلام کرد. اورانو، شرکت اتمی دولتی فرانسه، هفته گذشته اظهار داشت که کمبود مواد شیمیایی حیاتی باعث شده است که عملیات تعمیر و نگهداری برنامهریزیشده زودتر انجام شود.
البته قیمتها هنوز تا حدودی از سطح ۷۳ دلار در هر پوند (قبل از فاجعه فوکوشیما) فاصله دارند. بازار اورانیوم پس ازکارانداختن ناوگان هستهای ژاپن و آلمان بیش از یک دهه با مازاد عرضه مواجه بود. پر جاندر، مدیر WMC Energy، معتقد است که "افزایش مداوم" قیمت عمدتاً توسط شرکتهای برق و نه سرمایهگذاران انجام میشود. وی با اشاره بهسرعت تحولات هستهای در سطح جهان به رهبری چین افزود: "ما نهتنها به سطوح قیمتی قبل از فوکوشیما برمیگردیم، بلکه از آن نیز فراتر میرویم."
هفته گذشته، انجمن جهانی هستهای، پیشبینیهای خود را برای سهم انرژی هستهای در تولید برق و تقاضای اورانیوم در سرتاسر جهان افزایش داد و تخمین زد که بیش از 140 رآکتور میتوانند طولانیتر از آنچه قبلاً انتظار میرفت کار کنند و 35 گیگاوات ساعت رآکتورهای کوچک مدولار میتواند تا سال 2040 توسعه یابد. این امر نیاز به توسعه معادن جدید برای پاسخگویی به تقاضای اورانیوم دوبرابر شده به 130000 تن در سال دارد.
زنجیره تأمین سوخت هستهای تحتتأثیر جنگ روسیه در اوکراین قرار گرفته است، زیرا کشور روسیه نقشی حیاتی در تبدیل و غنیسازی اورانیوم ایفا میکند. طبق نظر نیک لاوسون، مدیر اجرایی Ocean Wall، برای مدتی عدم تعادل بین عرضه و تقاضا وجود داشته که اکنون به دلیل مسائل ژئوپلیتیک تشدید شده است. وی پیشبینی میکند قیمت اورانیوم نقدی 2025 میتواند تا 200 دلار در هر پوند افزایش یابد.