ارزش دلار روز جمعه بعد از آنکه جان ویلیامز، رئیس بانک فدرال رزرو نیویورک، علیه انتظارات بازار برای کاهش نرخ بهره صحبت کرد، افزایش یافت، اگرچه شاخص دلار همچنان در مسیر ثبت بدترین عملکرد هفتگی خود در یک ماه گذشته قرار دارد. دلار پس از انتشار بهروزرسانی انتظارات مقامات فدرال رزرو در روز چهارشنبه که نشاندهنده پیشبینی کاهش ۷۵ واحدی نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ بود، افت کرد. ویلیامز روز جمعه بیان داشت که در حال حاضر فدرال رزرو واقعاً در مورد کاهش نرخ بهره تصمیم نمیگیرد و گمانهزنی در مورد آن زود است. بیپان رای، رئیس بخش راهبرد ارزی آمریکای شمالی در سیبیسی کپیتال مارکتس در تورنتو معتقد است فدرال رزرو هنوز بهشدت تحتتأثیر دادهها قرار دارد و واقعاً از انتظارات بازار در مورد کاهش نرخ بهره حمایت نمیکند. همچنین خاطرنشان کرد که بخش عمدهای از نوسانات دلار در این هفته ناشی از بازگرداندن تعادل به موقعیتهایی بوده است که بهشدت به سمت دلار متمایل بوده و بر روی جفتارزهای خاصی مانند ین ژاپن تمرکز داشته است.
در حال حاضر معاملهگران انتظار کاهش شدید نرخ بهره را دارند، بهطوریکه به نظر میرسد اولین کاهش در مارس اتفاق بیفتد و تا دسامبر ۱۴۱ واحد کاهش نرخ بهره را پیشبینی میکنند.
رافائل بوستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا، روز جمعه بیان کرد بانک مرکزی آمریکا میتواند در سهماهه سوم سال ۲۰۲۴ شروع به کاهش نرخ بهره کند، به شرطی که تورم طبق انتظار کاهشیافته باشد.
آستن گولزبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو نیز اظهار داشت فدرال رزرو ممکن است بهزودی تمرکز خود را بر جلوگیری از افزایش بیکاری ناشی از مبارزه با تورم معطوف کند.
اطلاعات روز جمعه نشان داد که تولید در کارخانههای ایالات متحده در نوامبر افزایشیافته است، اما فعالیت در سایر بخشها ضعیفتر بود، زیرا بخش تولید با افزایش استقراض و کاهش تقاضا برای کالاها دستوپنجه نرم میکند.
شاخص دلار در روز جاری ۰.۵۶ درصد افزایش یافت و به ۱۰۲.۵۲ رسید. این شاخص روز پنجشنبه به ۱۰۱.۷۶ کاهش یافت که کف ۱۰ آگوست بود. شاخص در مسیر ثبت یک کاهش هفتگی ۱.۳۹ درصدی است که بدترین عملکرد هفتگی از ۱۹ نوامبر به شمار میرود.
یورو با افت ۰.۸۳ درصدی به ۱.۰۸۹۹ دلار رسید. یورو روز پنجشنبه ۱.۱۰۰۹ دلار بود که بالاترین رقم از ۲۹ نوامبر است. پوند با کاهش ۰.۶۰ درصدی به ۱.۲۶۹۰ دلار رسید، درحالیکه پنجشنبه در ۱.۲۷۹۳ دلار قرار داشت که بالاترین رقم از ۲۲ آگوست بود.
یورو و پوند روز پنجشنبه با مخالفت بانک مرکزی اروپا و بانک انگلستان با کاهش نرخ بهره، حمایت شدند.
بااینوجود، سرمایهگذاران همچنان منتظر کاهش نرخ بهره از سوی هر دو بانک مرکزی در سال آینده هستند.
کریس وسترن، استراتژیست پپرستون معتقد است که باتوجهبه پایینبودن رشد منطقه یورو و کاهش سریع تورم، ECB بیش از سایرین برای تسهیل سیاستهای پولی آمادگی دارد. بااینحال، مخالفت لاگارد (رئیس بانک مرکزی اروپا) و همکارانش حدس و گمان را در مورد زمانبندی تسهیل اولیه مطرح میکند. البته شاید این کارکردی است برای قوی نگهداشتن ارز دیگر در مقابل دلار و محدودکردن تورم وارداتی. یورو همچنین تحتتأثیر نظرسنجیهای روز جمعه که نشان میداد رکود در فعالیتهای تجاری منطقه یورو به طور غیرمنتظرهای در دسامبر عمیقتر شده است، کاهش یافت.
بانک مرکزی ژاپن آخرین بانک مرکزی بزرگ است که در این ماه جلسه دارد و سؤال این است که آیا هفته آینده این بانک قصد خود برای کنارگذاشتن سیاست حفظ نرخ بهره در پایینترین حد ممکن را اعلام میکند یا خیر.
دلار در آخرین معاملات با افزایش ۰.۲۴ درصدی به ۱۴۲.۱۸ ین رسید و در مسیر ثبت بدترین عملکرد هفتگی خود در برابر ین ژاپن از ۱۴ جولای با افت ۱.۹۴ درصدی قرار دارد.
بیتکوین با افت ۲.۱ درصدی به ۴۲,۱۳۰ دلار رسید.