کاهش ارزش دلار به نفع بازار فلزات

نویسنده :ریحانه پرویزیان
انتشار :1402/03/16
زمان مطالعه :5 دقیقه
دسته‌بندی :بازارهای جهانی
کاهش ارزش دلار به نفع بازار فلزات

قیمت طلا روز سه‌شنبه پس از کمی افزایش‌ در معاملات قبل، ثابت ماند. این اتفاق ناشی از داده‌های ضعیف بخش خدمات ایالات متحده  است که بر ارزش دلار اثر گذاشته و خبری از رکود بزرگ‌ترین اقتصاد جهان می‌دهد. پس از آنکه داده‌های روز دوشنبه نشان داد که بخش خدمات ایالات متحده در ماه می به‌سختی رشد کرده است، این فلز زردرنگ از کف دو‌ماهه خود بهبود یافت.

این داده‌ها باعث کاهش ارزش دلار شد و آن را از بالاترین رکوردهای نزدیک به 11 هفته اخیر دور کرد. این امر به نفع بازار فلزات از جمله طلا به‌عنوان دارایی‌های امن شد. هر اونس طلا در 1961.16 دلار ثابت بود، درحالی‌که معاملات آتی طلا تا ساعت 20:44 به‌وقت شرقی با 0.2 درصد افزایش به 1977.45 دلار در هر اونس رسید. هر دو معیار روز دوشنبه پس از انتشار داده‌های ایالات متحده، بیش از 0.6 درصد افزایش یافتند.

اما علی‌رغم افزایش‌های اخیر، طلا تا حد زیادی در محدوده معاملاتی ثابتی قرار داشت. معامله‌گران بر سر افزایش یا حفظ نرخ بهره فدرال رزرو، به دنبال سیگنال‌های متفاوت در هفته گذشته، اختلاف‌نظر دارند. درحالی‌که داده‌های تورم و بازار کار، صعودی بودند، چندین مقام فدرال رزرو از بانک مرکزی خواستند چرخه افزایش نرخ خود را متوقف کند و سیاست پولی تهاجمی در سال گذشته را مورد بررسی قرار دهد. اما صرف‌نظر از اقدام هفته آینده فدرال رزرو، انتظار می‌رود نرخ‌های بهره ایالات متحده برای مدت طولانی‌تری در سال جاری بالا بماند و هرگونه افزایش سنگین در قیمت فلزات را محدود کند. نرخ‌های بهره بالا هزینه فرصت نگهداری دارایی‌های بدون بازده مانند طلا را افزایش می‌دهد.

با بدتر شدن شرایط اقتصادی ایالات متحده، ممکن است این فلز گران‌بها تا اواخر سال جاری شاهد افزایش قیمت‌ باشد.

تضعیف دلار در هفته گذشته به بهبود بیشتر قیمت مس از کف شش‌ماهه خود کمک کرد. البته احساسات نسبت به این فلز قرمزرنگ بیشتر تابع واردکننده اصلی، چین که قرار دارد. معاملات آتی مس روز سه‌شنبه پس از افزایش 1.2 درصدی در جلسه قبل، با 0.1 درصد کاهش به 3.7592 دلار در هر پوند رسید.

تمرکز این هفته بر تورم و داده‌های تجاری چین است که انتظار می‌رود نشانه‌های بیشتری در مورد تقاضای کالا در این کشور ارائه شود.

مجموعه‌ای از قرائت‌های ضعیف اقتصادی از چین، قیمت مس را تا ماه می تحت‌تأثیر قرار داده است. همچنین داده‌های تولیدی نرم از ایالات متحده و منطقه یورو نیز بر تقاضا برای این فلز تأثیر گذاشته است که در صورت رکود بزرگ امسال با کاهش قیمت بیشتری روبه‌رو خواهد شد.