قیمت طلا در معاملات آسیایی روز چهارشنبه در حد محدودی باقی ماند، زیرا بازگشت یکشبه در پی افزایش ارزش دلار قبل از سیگنالهای کلیدی بیشتر در مورد تورم و نرخهای بهره، متوقف شد.
این فلز زردرنگ از سقف خود در دو هفته گذشته کاهش پیدا کرد؛ چراکه سیگنالهای منفی از سوی بانکهای مرکزی بزرگ، معاملهگران را تا حد زیادی به سمت دلار سوق داد. شاخص دلار در تجارت آسیایی اندکی افزایش یافت و در بالاترین سطح یکماهه قرار داشت. هر اونس طلا در 2179.98 دلار ثابت ماند، درحالیکه قیمت طلای آوریل با اندکی افزایش به 2178.60 دلار در هر اونس رسید.
طبق اعلام فدرال رزرو طلا پیش از انتشار شاخص تورمی PCE تحتفشار دلار قوی قرار گرفت. درحالیکه قیمت طلا در معاملات یکشبه افزایشی را نشان داد، حرکت صعودی بیشتری به دلیل تقویت مداوم دلار متوقف شد. پس از سیگنالهای منفی از سوی بانک ملی سوئیس و بانک انگلستان که دلار را بهعنوان تنها ارز پربازده و کمریسک تثبیت کردند، معاملهگران تا حد زیادی به سمت دلار متمایل شدند. پیشبینی دادههای کلیدی شاخص PCE - که معیاری برای سنجش تورم ترجیحی فدرال رزرو است - و اظهارات مقامات ارشد فدرال رزرو در اواخر این هفته نیز جریانهایی را به سمت دلار سوق داد.
اما همچنان انتظار میرود که فدرال رزرو از ماه ژوئن کاهش نرخ بهره را آغاز کند و طلا در این دوره رشد محدودی خواهد داشت. انتظار میرود که فلز زرد همچنان از نرخهای بهره پایینتر در پایان سال منتفع شود.
در میان سایر فلزات گرانبها، معاملات آتی پلاتین با 0.1 درصد افزایش به 918.50 دلار در هر اونس درحالیکه معاملات آتی نقره با 0.2 درصد کاهش به 24.573 دلار در هر اونس رسید.
در میان فلزات صنعتی، قیمت مس از سقف 11 ماه گذشته روز چهارشنبه کاهش یافت، چراکه احساسات نسبت به واردکننده اصلی یعنی چین تا حد زیادی ضعیف باقی ماند. معاملات آتی مس سه ماهه در بورس فلزات لندن با 0.4 درصد کاهش به 8836.00 دلار در هر تن، درحالیکه معاملات آتی مس یکماهه آمریکا با 0.3 درصد کاهش به 3.9932 دلار در هر تن رسید.
دادههای روز چهارشنبه نشان داد که سود صنعتی چین در دو ماه اول سال 2024 حدود 10.2 درصد افزایش یافته است. اما بخش عمده ای از این افزایش به دلیل پایین بودن سال پایه مقایسه ای بود. دادههای موجودی انبار چین نشان میدهد که ذخایر مس تا کنون در سال 2024 قوی بوده که منجر به خوشبینی نسبت به تقاضای چین در جلسات اخیر شده است.