قیمت نفت روز چهارشنبه پس از کاهش به کف خود در بیش از سه ماه اخیر در جلسه قبل، تحتتأثیر نگرانیها از کاهش تقاضا در مصرفکنندگان بزرگ نفت جهان، ایالات متحده و چین، درجا میزند. بهای آتی نفت برنت با 4 سنت افزایش به 81.65 دلار در هر بشکه ، در حالی که قیمت نفت خام آمریکا با 14 سنت کاهش به 77.24 دلار در هر بشکه رسید. هر دو شاخص در روز سهشنبه به کف 24 جولای رسیدهاند.
وارن پترسون و اوا مانتی، تحلیلگران بانک ING، در یادداشتی به مشتریان نوشتند: "بازار بهوضوح کمتر نگران احتمال اختلالات عرضه در خاورمیانه است و در عوض بر کاهش تعادل و تسهیل شرایط عرضه متمرکز است."
منابع بازار اواخر روز سهشنبه با استناد به ارقام مؤسسه امریکن پترولیوم اعلام کردند ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته تقریباً 12 میلیون بشکه افزایش یافت. اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده (EIA) انتشار داده های موجودی هفتگی را تا هفته 13 نوامبر به تعویق خواهد انداخت. اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد تولید نفت خام در سال جاری اندکی کمتر از انتظار قبلی افزایش در حالی که تقاضا کاهش می یابد. EIA اکنون انتظار دارد که مصرف کل نفت در این کشور در سال جاری 300000 بشکه در روز کاهش یابد و پیش بینی قبلی خود از افزایش 100000 بشکه در روز را تغییر داد. این آژانس همچنین پیشبینی کرد که افزایش تولید نفت خام ونزوئلا با کاهش تحریمهای آمریکا تا پایان سال 2024 کمتر از 200 هزار بشکه در روز به میانگین 900 هزار بشکه در روز میرسد.
تحلیلگران گلدمن ساکس تخمین زدند که صادرات خالص نفت از طریق دریا توسط شش کشور اوپک که کاهش انباشته تولید خود را به ارزش 2 میلیون بشکه در روز از آوریل 2023 اعلام کرده بودند، تنها 0.6 میلیون بشکه در روز کمتر از سطح آوریل باقی مانده است.
دادههای چین، بزرگترین واردکننده نفت خام جهان نیز تردیدهایی را در مورد چشمانداز تقاضا ایجاد کرد. واردات نفت خام دومین اقتصاد بزرگ جهان در ماه اکتبر رشد قابلتوجهی را نشان داد، اما کل صادرات کالا و خدمات آن با سرعتی سریعتر از حد انتظار کاهش یافت و نگرانیها از کاهش تقاضای جهانی انرژی را افزایش داد. افزایش فشار بر قیمت نفت، بهبود اندک دلار آمریکا از کف اخیر بود. از سوی دیگر، گروه تولیدکننده نفت اوپک انتظار دارد که اقتصاد جهانی با وجود چالشهای اقتصادی از جمله تورم و نرخ بهره بالا، رشد و تقاضای سوخت را افزایش دهد.