قیمت نفت از سقف 10 ماه گذشته در روز دوشنبه کاهش یافت، زیرا پس از رشد چشمگیر در ماه گذشته، با رعایت حد سود و خروج از معاملات مواجه شد، اگرچه با انتظار کاهش عرضه، همچنان قیمت نفت برنت بالاتر از سطوح کلیدی باقیمانده است.
بازارها قبل از انتشار دادههای کلیدی تورم ایالات متحده در اواخر این هفته کمی محتاط شدند. نشست فدرال رزرو نیز در اواخر ماه سپتامبر برگزار میشود.
پس از آنکه عربستان سعودی و روسیه کاهش بیشتری برای باقیمانده سال را اعلام کردند، قیمت نفت با افزایش شدیدی روبرو شد و این تصور را برانگیخت که بازار انقباضی هرگونه حرکت مخالف بالقوه ناشی از افزایش نرخهای بهره را خنثی میکند. اما اکنون به نظر میرسد که قیمتها بعد از مقداری سود متوقف شدهاند، درحالیکه عدماطمینان در مورد نرخهای بهره و ترس از کاهش احتمالی تقاضای ایالات متحده نیز بازارها را نامطمئن نگه داشته است.
معاملات آتی نفت برنت با 0.5 درصد کاهش به 90.25 دلار در هر بشکه، درحالیکه قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با 0.8 درصد کاهش به 86.85 دلار در هر بشکه در ساعت 20:47 ET (00:47 GMT) رسید.
تمرکز این هفته بر گزارشهای ماهانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و آژانس بینالمللی انرژی (IEA) برای پیشبینیهای مربوط به بازارهای نفت است. هر دو انتظار دارند عرضههای کمتری برای افزایش قیمت نفت در سال جاری ایجاد شود و همچنین تأکید کردهاند که انتظار میرود تقاضای نفت خام به دنبال بهبود در چین نسبتاً قوی باقی بماند. مجموعهای از دادههای اخیر نشان داد که اقتصاد چین با وجود لغو محدودیتهای ضد کووید در حال سردشدن است. درحالیکه واردات نفت این کشور ثابت مانده، تردیدهایی در مورد تمایل این کشور به سوخت ایجاد شده است. همچنین دادهها اخیر نشان میدهند که تورم مصرفکننده در ماه اوت به محدوده مثبت بازگشت، درحالیکه تورم تولیدکننده در محدوده کاهش تورم باقی ماند.
دلار برای هشت هفته متوالی افزایش یافت و به سقف شش ماه گذشته رسید. تقویت دلار همچنین باعث افزایش بیشتر نفت خام شد. نشانههای اخیر انعطافپذیری در اقتصاد ایالات متحده - بهویژه در تورم و بازار کار - این نگرانی را افزایش داد که فدرال رزرو فضای کافی برای حفظ نرخهای بهره برای مدت طولانیتری در اختیار خواهد داشت.
بازارها از این نگراناند که این روند میتواند باعث خنکشدن بیشتر اقتصاد ایالات متحده شود و به طور بالقوه تقاضای نفت خام را کاهش دهد. همچنین انتظار میرود که تقاضای سوخت ایالات متحده در ماههای آینده و با پایان فصل تابستانی، کاهش یابد. دلار قویتر نیز با گرانتر کردن نفت خام، بر تقاضای نفت تأثیر میگذارد.