طلا و مس

نویسنده :ریحانه پرویزیان
انتشار :1403/05/17
زمان مطالعه :5 دقیقه
دسته‌بندی :بازارهای جهانی
طلا و مس

قیمت طلا در معاملات آسیایی روز چهارشنبه پس از کاهش شدید در جلسه قبل، اندکی افزایش یافت. کاهش طلا به این خاطر بود که دلار بعد از افت‌های اخیر خود ثابت شد.  تمرکز همچنان بر رکود احتمالی ایالات متحده و کاهش نرخ بهره است.
در میان فلزات صنعتی، قیمت مس پس از انتشار داده‌هایی مبنی بر کاهش واردات مس چین در ماه ژوئن، به دلیل تقاضای ضعیف در بزرگ‌ترین واردکننده مس جهان، عقب‌نشینی کرد.
طلا در ابتدا از تقاضای پناهگاه امن بهره‌مند شد، چراکه بانک مرکزی ژاپن و نگرانی‌ها درباره رکود ایالات متحده باعث موجب کاهش شدید دارایی‌های پرریسک، به‌ویژه سهام گشت. اما بازارها در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه بهبود یافتند.
قیمت هر اونس طلا ۰.۲ درصد افزایش یافت و به ۲۳۹۳.۵۹ دلار، درحالی‌که قراردادهای آتی طلا با سررسید دسامبر با ۰.۱ درصد افزایش به ۲۴۳۳.۷۰ دلار رسید.
قیمت طلا روز سه‌شنبه پس از نزدیک‌شدن به رکورد جدید در اوایل هفته، به‌شدت افت یافت. بازگشت بازارهای سهام جهانی بزرگ‌ترین فشار بر طلا بود. هرگونه کاهش نرخ بهره نیز از قیمت طلا حمایت خواهد کرد، زیرا نرخ‌های پایین‌تر هزینه فرصت سرمای گذاری در فلز زرد را کاهش می‌دهد.
قیمت سایر فلزات گران‌بها روز چهارشنبه افزایش یافت و زیان‌های شدید جلسه قبل را جبران کرد. قیمت پلاتین با ۱ درصد افزایش به ۹۲۸.۹۵ دلار، درحالی‌که قیمت نقره با ۰.۳ درصد افزایش به ۲۷.۲۹۰ دلار رسید.
قیمت بنچمارک مس در بورس فلزات لندن با ۰.۶ درصد کاهش به ۸۸۷۶ دلار در هر تن، درحالی‌که قراردادهای آتی یک‌ماهه مس با ۰.۱ درصد کاهش به ۴.۰۵۵ دلار در هر پوند رسید.
داده‌های روز چهارشنبه نشان داد که واردات مس چین در ماه ژوئیه با ۲.۹ درصد کاهش به ۴۳۰ هزار تن رسید، چراکه همچنان تقاضا در بزرگ‌ترین واردکننده مس جهان با رشد اقتصادی کند، ضعیف باقی ماند. 
تراز تجاری این کشور بیش از حد انتظار کاهش یافت، زیرا صادرات تحت‌تأثیر تعرفه‌های تجاری اخیر اروپا بر خودروهای برقی چینی قرار گرفت. مس در صنعت خودروهای برقی استفاده می‌شود و این تعرفه‌ها اکنون می‌توانند بر تقاضای مس چین تأثیر بگذارند.