اخبار مهم و تاثیرگذار بر بازار 31 اردیبهشت

نویسنده :مانا محمدی
انتشار :1402/03/01
زمان مطالعه :8 دقیقه
دسته‌بندی :گزارش روزانه
اخبار مهم و تاثیرگذار بر بازار 31 اردیبهشت

سی و دومین نشست سران اتحادیه عرب روز جمعه در شهر جده به کار خود پایان داد و در بیانیه پایانی بر خلاف دوره‌های قبلی، هیچ اشاره‌ای به نام ایران و جزایر سه گانه ایرانی نشده است.

رئیسی در جلسه فوق‌العاده هیئت دولت برای نهایی کردن لایحه برنامه هفتم توسعه: برنامه هفتم، سند هویتی دولت برای تحول پنج‌ساله است. لایحه برنامه هفتم توسعه با نظر موافق رئیس مجلس بعد از انتخاب هیئت رئیسه به مجلس شورای اسلامی تقدیم می‌شود. رئیس جمهور برنامه هفتم توسعه را سند هویت نگاه دولت برای تحول در پنج سال آینده ذیل سیاست‌های ۲۶ گانه ابلاغی مقام معظم رهبری عنوان کرد. رئیس جمهور از همه وزرا خواست با حساسیت لازم و اهتمام ویژه نظرات اصلاحی خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن ارائه دهند، تا این سند مهم پس از جمع‌بندی و تصویب نهایی در دولت، تقدیم مجلس شورای اسلامی شود و تأخیری در این زمینه به وجود نیاید.

بر اساس لایحه برنامه هفتم توسعه، عرضه پروژه های دولتی در قالب شرکت سهامی عام پروژه در بورس عملیاتی خواهد شد. وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است در فروردین ماه هر سال با همکاری وزارتخانه‌‌های صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، نفت، تعاون کار و رفاه اجتماعی و جهاد کشاورزی نسبت به تعیین پروژه‌‌های دارای بازدهی و ارزآوری مناسب و عرضه عمومی سهام آن در قالب تشکیل شرکت سهامی عام پروژه در بازار سرمایه یا انتشار اوراق بدهی برای تأمین مالی آن‌ها مطابق ساز و کار مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار، اقدام نماید.

هشتاد و ششمین جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، عصر شنبه، با دستور ادامه بررسی اختیارات ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با حضور سران قوا و دیگر اعضا و به ریاست رئیس جمهور تشکیل شد. در این جلسه مقرر شد با هدف ایجاد ثبات اقتصادی و حفظ ارزش پول ملی، اختیارات ارزی بانک مرکزی افزایش یابد. کاهش مالیات ارزش افزوده واردات برخی اقلام و کالاهای اساسی از دیگر مصوبات جلسه امروز شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا بود.

سید احسان خاندوزي در حاشیه همایش گرامیداشت هفته ارتباطات و روابط عمومی، گفت: یکی از امیدواری‌های جدی دولت این است که امسال بتواند از ظرفیت بازار سرمایه برای تامین مالی بخش واقعی اقتصاد بهره بگیرد. درخواست‌های بسیار خوبی توسط شرکت‌های معتبر بورسی در دستور کار است، بررسی این مسائل را به سازمان بورس سپردم تا با سرعت بیشتری تقاضاها پاسخ داده شود.

نقوی،مدیرعامل بورس انرژی با اعلام خبر راه‌اندازی تابلو برق سبز در روز دوشنبه یک خرداد ماه به پذیرش هشت نیروگاه‌ تجدیدپذیر به سنا گفت: در گام نخست این هشت نیروگاه که در استان‌های سمنان، کرمان، اصفهان، آذربایجان غربی، قم و یزد واقع شده‌اند اقدام به عرضه برق تولیدی خود در تابلو برق سبز خواهند کرد.تاکنون داد و ستد برق تجدیدپذیر در چارچوب خرید تضمینی انجام می‌شد و همین مسئله باعث شده بود عمده نیروگاه‌ها با کسری منابع مالی روبرو بوده و مطالبات از وزارت نیرو نیز رو به افزایش بود. با راه‌اندازی تابلو برق سبز به دلیل نقدی بودن معاملات بورس، مطالبات به صورت جدی کاهش خواهد یافت.

سازمان بازرسی کل کشور: در نامه‌ای به مدیران عامل بانک‌ها و موسسات اعتباری هشدار داده شد تا بر اساس قانون هرچه سریع‌تر اموال مازاد خود را واگذار کنند. بنگاه‌داری بانک‌ها و مؤسسات اعتباری یکی از معضلات نظام اقتصادی و آسیب‌های مهم شبکه بانکی در سنوات اخیر است. بانک‌ها و مؤسسات اعتباری موظف هستند ظرف مدت ٣ سال با شرایط تعیین شده در قانون، اموال مازاد خود را واگذار نمایند.

تفاهم‌نامه همکاری بین صندوق نوآوری و شکوفایی و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با هدف «همکاری مشترک جهت تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی با اولویت اجرای پروژه‌های ارزش‌آفرین در پایین دست این صنعت» و همچنین «همکاری مشترک در زمینه توسعه سرمایه‌گذاری جسورانه از طریق ایجاد صندوق جسورانه بورسی در سال «مهار تورم و رشد تولید» منعقد شد.

عشقی در حاشیه همایش گرامیداشت هفته ارتباطات و روابط عمومی، بیان کرد بازار سرمایه، بازار انتظارات است، یعنی سهامدارانی که به منظور سرمایه‌‌گذاری به این بازار ورود می‌کنند به سود‌های آینده ارزش می‌دهند. در این فرآیند اعتماد حرف اول را می‌زند که بازیگران اصلی آن اصحاب رسانه هستند. درخواست بنده این است که اصحاب رسانه واقعیت‌ها را آنچنان که هست است نشان دهند و نسبت به اخبار صنایع، شرکت‌ها و تصمیمات سیاست‌گذاران دقت نظر لازم را داشته باشند؛ زیرا توجه به این مسائل منجر به سالم‌سازی فضای بازار سرمایه و شکل‌گیری درست انتظارات، متناسب با شرایط بازار می‌شود.

در معاملات روز شنبه سی‌ام اردیبهشت‌ماه بازار دوم فرابورس میزبان عرضه اولیه سهام شرکت کشاورزی و دامپروری فجر اصفهان با نماد «زفجر» بود که با روش ترکیبی و طی دو مرحله انجام شد و مورد استقبال سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی قرار گرفت. به‌این‌ترتیب امروز ۱۳۵ میلیون سهم معادل ۱۵ درصد از کل سهام «زفجر» طی عرضه اولیه‌ای دومرحله‌ای روی میز فروش رفت که با استقبال بازار مواجه شد، به‌این‌ترتیب که یک‌میلیون و ۲۷۹ هزار و ۵۳ خریدار شامل صندوق سرمایه‌گذاری در مرحله اول و کد حقیقی و حقوقی در مرحله دوم امروز سهام زفجر را خریدند.

اسماعیل درگاهی مدیرعامل شرکت گروه مالی شهر در جلسه معارفه این شرکت برای عرضه در بازار دوم بورس با نماد "شهر": احتمالاً در اواخر هفته جاری عرضه اولیه نماد "شهر" انجام خواهد گرفت.