سقوط طلا به زیر 2000 دلار

نویسنده :ریحانه پرویزیان
انتشار :1402/09/20
زمان مطالعه :4 دقیقه
دسته‌بندی :بازارهای جهانی
سقوط طلا به زیر 2000 دلار

قیمت طلا روز دوشنبه در معاملات آسیایی به زیر سطوح کلیدی کاهش یافت. داده‌های قوی بازار کار آمریکا باعث شد معامله‌گران در مورد کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در اوایل سال 2024، تجدید نظر کنند. قیمت‌های نقدی به زیر 2000 دلار در هر اونس سقوط کرد. قیمت دلار و نشانه‌هایی از قدرت گرفتن اقتصاد ایالات متحده، وزنه‌های کلیدی بر طلا بودند، چراکه احساسات ریسک، بهبود یافته است.

هر اونس طلا با 0.4 درصد کاهش به 1996 دلار و 24 سنت، درحالی‌که قیمت طلای منتهی به فوریه با 0.1 درصد کاهش به 2012 دلار و 75 سنت در هر اونس رسید. هر دو شاخص حدود 150 دلار زیر سقف هفته گذشته معامله شدند.

معامله گران همچنین قبل از نشست فدرال رزرو در اواخر این هفته، نسبت به طلا محتاط بودند. در این نشست انتظار می‌رود بانک مرکزی نرخ‌های بهره را نگه دارد. البته چشم‌انداز فدرال رزرو برای کاهش سیاست‌های پولی در سال 2024 به دقت مورد بررسی قرار خواهد گرفت، به خصوص که داده‌های اخیر نشان می دهد که بازار کار ایالات متحده قوی است. گزارش حقوق و دستمزد غیرکشاورزی در روز جمعه حاکی از آن بود که بازارها به شدت انتظارات برای کاهش نرخ بهره در مارس 2024 را کاهش دادند – این امر موجب زیان سنگین طلا شد.

ریسک نیز پس از انتشار این گزارش باتوجه‌به اینکه نشان از قدرت کافی در اقتصاد ایالات متحده برای احتمال فرود نرم بود، بهبود یافت. قیمت طلا کاهش یافت، درحالی‌که بازارهای سهام رشد کردند.

فراتر از فدرال رزرو، تصمیمات مربوط به نرخ بهره از سوی بانک انگلستان، بانک مرکزی اروپا و بانک ملی سوئیس در این هفته اعلام می‌شود و هر سه بانک احتمالاً نرخ‌های بهره بالاتر را برای مدت طولانی‌تری نگه دارند. نرخ‌های بهره بالاتر با بالابردن هزینه فرصت سرمایه‌گذاری در فلز زردرنگ، قیمت آن را کاهش می‌دهد. داده‌های تورم ایالات متحده برای ماه نوامبر نیز در اواخر هفته منتشر می‌شود.

در میان فلزات صنعتی، قیمت مس روز دوشنبه به دنبال سیگنال‌های ضعیف اقتصادی از سوی واردکننده اصلی، چین، کاهش یافت. معاملات آتی مس در ماه مارس با 0.6 درصد کاهش به 3.8087 دلار در هر پوند رسید. داده‌های آخر هفته نشان داد که تورم شاخص قیمت مصرف‌کننده چین برای دومین ماه متوالی در نوامبر کاهش یافت، درحالی‌که کاهش تورم شاخص قیمت تولیدکننده برای چهاردهمین ماه متوالی عمیق‌تر شد. این قرائت ها نشان داد که بزرگترین واردکننده مس جهان احتمالاً در ماه های آینده شاهد ضعف اقتصادی پایدار خواهد بود، زیرا با وجود تداوم اقدامات نقدینگی از سوی پکن، مخارج افزایش نیافته است. قرائت ضعیف تورم تا حد زیادی داده‌های اخیر را مبنی بر قوت واردات مس در ماه نوامبر، تحت الشعاع قرار داد.