قیمت نفت روز سهشنبه پس از گزارش اوپک مبنی بر قویبودن عوامل بنیادی بازار و به دلیل نگرانیهای سمت عرضه بهخاطر تحریم صادرات نفت روسیه توسط آمریکا، افزایش یافت. بهای معاملات آتی نفت برنت با 33 سنت یا 0.4 درصد افزایش به 82.85 دلار در هر بشکه و قیمت نفت خام WTI آمریکا نیز با 33 سنت یا 0.4 درصد افزایش به 78.59 دلار در هر بشکه رسید. سازمان کشورهای صادرکننده نفت در گزارش ماهانه خود دلالان را مسئول کاهش اخیر قیمت ها دانست. همچنین پیش بینی سال 2023 خود برای رشد تقاضای جهانی نفت را اندکی افزایش داد و به پیش بینی نسبتاً بالای خود در سال 2024 پایبند بود.
هفته گذشته، قیمت نفت به پایینترین سطح خود از ژوئیه رسید، چراکه نگرانیها از کاهش تقاضا در آمریکا و چین افزایش یافت. قیمتهای مصرفکننده چین در ماه اکتبر کاهش داشت و به سطوحی رسید که از زمان همهگیری کووید-19 مشاهده نشده بود و صادرات در این ماه نیز بیش از پیشبینی کاهش پیدا کرد.
وزیر نفت عراق انتظار دارد با دولت اقلیم کردستان و شرکتهای نفتی خارجی برای ازسرگیری تولید نفت از میادین نفتی اقلیم کردستان و ازسرگیری صادرات نفت شمال از طریق خط لوله عراق - ترکیه به توافق برسد. ترکیه از 25 مارس، صادرات 450 هزار بشکه در روز از شمال از طریق خط لوله عراق - ترکیه را متوقف کرده است.
قیمت نفت همچنین با سرکوب صادرات نفت روسیه توسط ایالات متحده حمایت شد و به طور بالقوه عرضه را مختل میکند. وزارت خزانهداری آمریکا با ارسال اخطاریههایی به شرکتهای مدیریت کشتیها، اطلاعاتی درباره 100 کشتی که مشکوک به نقض تحریمهای غرب علیه نفت روسیه هستند، درخواست کرده است. این کار بزرگترین اقدام واشنگتن از زمان اعمال محدودیت قیمت برای محدود کردن درآمدهای نفتی به مسکو میباشد. علاوه بر این، وزارت انرژی ایالات متحده قصد دارد 1.2 میلیون بشکه نفت خریداری کند تا به تکمیل ذخایر استراتژیک نفت کمک کند. آخرین گزارش ماهانه بازار نفت آژانس بین المللی انرژی در اواخر روز منتشر می شود.