تمرکز بازارها بر کاهش عرضه و افزایش قیمت نفت

نویسنده :ریحانه پرویزیان
انتشار :1402/07/05
زمان مطالعه :5 دقیقه
دسته‌بندی :بازارهای جهانی
تمرکز بازارها بر کاهش عرضه و افزایش قیمت نفت

قیمت نفت روز چهارشنبه با تمرکز بازارها بر کاهش عرضه در زمستان، نزدیک به یک دلار افزایش یافت. بهای معاملات آتی نفت برنت با 86 سنت یا 0.9 درصد افزایش به 94.82 دلار در هر بشکه در ساعت 0340 GMT، درحالی‌که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 86 سنت یا 0.9 درصد افزایش به 91.25 دلار رسید.

داده‌های صنعت منتشر شده در روز سه‌شنبه نشان داد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته حدود 1.6 میلیون بشکه افزایش یافت. البته این افزایش برخلاف انتظار تحلیلگران برای کاهش حدود 300000 بشکه‌ای بود.

بااین‌حال، بازارها همچنان نگران کاهش ذخایر نفت خام ایالات متحده در مرکز کلیدی کوشینگ، اوکلاهاما، به زیر سطح عملیاتی هستند. کاهش بیشتر در کوشینگ، نقطه تحویل معاملات آتی نفت خام آمریکا، همچنین می‌تواند فشار صعودی جدیدی بر بازارهای نفت ایجاد کند، زیرا کاهش عرضه اوپک پلاس را تشدید می‌کند.

لئون لی، تحلیلگر CMC Markets بیان کرد: "قیمت نفت در مجموع در بحبوحه کاهش عرضه فعلی نسبتاً قوی است. داده‌های اقتصادی کشورهای اروپایی و ایالات متحده اخیراً ضعیف شده است. قیمت نفت در ماه اکتبر ممکن است در کل روند نوسانی داشته باشد و بعید به نظر می‌رسد در کوتاه‌مدت از 100 دلار فراتر رود، اما انتظار می‌رود قوی باشد. "

درحالی‌که برخی از تحلیلگران انتظار دارند تعمیرات فصل پاییز پالایشگاه‌ها کمی به افزایش ذخایر نفت خام کمک کند، برخی دیگر نگران هستند که تقاضای بالای صادراتی آن را کاهش دهد. علاوه بر این، تحلیلگران ANZ Research در یادداشتی روز چهارشنبه نوشتند ممنوعیت صادرات اخیر روسیه بر بنزین و گازوئیل به معنای فشار صعودی بر تقاضای نفت خام از پالایشگاه‌ها است.

روسیه هفته گذشته ممنوعیت موقت صادرات بنزین و گازوئیل به همه کشورهای خارج از دایره چهار کشور سابق شوروی را با فوریت به‌منظور ایجاد ثبات در بازار داخلی اعمال کرد، اما بعداً محدودیت‌ها را کاهش داد. صادرات محصولاتی که قبلاً توسط راه‌آهن روسیه و ترانس نفت پذیرفته شده است می‌تواند ادامه یابد و گازوئیل و سوخت با سولفور بالاتر که برای ذخیره‌سازی استفاده می‌شود از این ممنوعیت مستثنی خواهند بود.

نیل کشکاری، رئیس بانک فدرال رزرو مینیاپولیس روز سه‌شنبه گفت: " احتمال اینکه فدرال رزرو نرخ بهره را یک‌چهارم درصد بیشتر افزایش دهد و سپس هزینه‌های استقراض را به‌اندازه کافی برای بازگرداندن تورم به محدوده هدف در یک دوره زمانی معقول ثابت نگه دارد، حدود 60 درصد است."

نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان نشان داد که بانک انگلستان چرخه انقباض خود را به پایان رسانده است و احتمالاً نرخ بهره را حداقل تا ماه جولای روی 5.25 درصد نگه خواهد داشت، اگرچه اقلیت قابل‌توجهی گفتند که امسال مجدداً نرخ بهره را افزایش خواهند داد. نرخ بهره بالاتر هزینه‌های وام را افزایش می‌دهد که می‌تواند رشد اقتصادی و تقاضای نفت را کاهش دهد.