نگرانی‌های اقتصاد جهانی و کاهش قیمت نفت

نویسنده :ریحانه پرویزیان
انتشار :1402/06/06
زمان مطالعه :5 دقیقه
دسته‌بندی :بازارهای جهانی
نگرانی‌های اقتصاد جهانی و کاهش قیمت نفت

قیمت نفت روز دوشنبه اندکی افت کرد؛ زیرا سرمایه‌گذاران نسبت به‌سرعت رشد اقتصادی در چین و چشم‌انداز افزایش بیشتر نرخ بهره آمریکا که می‌تواند تقاضای سوخت را کاهش دهد، نگران بودند. نفت خام برنت با 8 سنت یا 0.1 درصد کاهش به 84.40 دلار در هر بشکه در ساعت 0330 GMT، درحالی‌که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا به 79.78 دلار در هر بشکه رسید که 5 سنت یا 0.1 درصد کاهش است.

طبق اظهار جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، امکان دارد بانک مرکزی ایالات متحده برای کاهش تورم که هنوز بسیار بالاست، نیاز به افزایش بیشتر نرخ بهره داشته باشد. بعدازاین اعلام،  برنت و WTI دومین ضرر در هفته را روز جمعه ثبت کردند.

چین اقدام به کاهش تعرفه در معاملات سهام می‌کند تا بازارهای نابسامان را تقویت کند. تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در IG گفت: "متأسفانه، پس از کاهش متوسط نرخ بهره (بانک مرکزی چین) در هفته گذشته، این اقدام‌ها همچنان بدبینی سرمایه‌گذاران به چین را برطرف نکرده است. شاخص مدیران خرید تولیدی چین (PMI) که اواخر این هفته منتشر می‌شود، احتمالاً اخبار اقتصادی ضعیف‌تری را در مورد دومین اقتصاد بزرگ جهان فاش خواهد کرد و احتمالاً PMI برای پنجمین ماه متوالی در منطقه انقباضی باقی می‌ماند."

تینا تنگ، تحلیلگر بازارهای CMC بیان کرد سناریوی فرود نرم برای اقتصاد ایالات متحده در روز دوشنبه بازارهای انرژی را تقویت کرد، علی‌رغم موضع تندروانه فدرال رزرو در مورد افزایش نرخ بهره.

بیکر هیوز در گزارشی اعلام کرد در ایالات متحده، شرکت‌هایی انرژی تعداد سکوهای فعال نفتی را برای نهمین ماه در اوت کاهش دادند. همچنین، طوفان استوایی Idalia در دریای کارائیب تشکیل شده است و می‌تواند تبدیل به یک طوفان شدید شده و فلوریدا را درنوردد. سیکامور از IG گفت پیش‌بینی می‌شود محتمل‌ترین تأثیر طوفان در خلیج، قطعی برق یک یا دوروزه است. وی اعتقاد دارد که باید شاهد حمایت کوتاه‌مدت از قیمت نفت باشیم.

بااین‌حال، ANZ Research در یادداشتی روز دوشنبه نوشت، عرضه تحت‌فشار عمدتاً به دلیل کاهش ذخایر نفت و کاهش عرضه توسط اوپک پلاس، به دلیل چشم‌انداز کاهش تحریم‌ها علیه ایران و ونزوئلا معتدل می‌شود.َ